Olej awokado nierafinowany 50ml

Marka: Your Natural Side
Kod produktu: YNS 010
Dostępność: W magazynie
Cena: 15.90zł
Ilość:  
Olej awokado nierafinowany szybko się wchłania i nie zatyka porów. Działa silnie nawilżająco i odżywczo, a także uzupełnia barierę lipidową skóry. Przeznaczony jest szczególnie do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Posiada naturalny filtr ochronny (3-4).
 
Jest idealny do pielęgnacji:
 
- skóry zniszczonej i wrażliwej
- wymagającej regeneracji i odżywienia
- suchej, odwodnionej
- dojrzałej z oznakami starzenia
- skóry problemowej
 
Olej awokado właściwości:
 
1. odżywcze – zawartość kompletu 7 witamin: A, B, C, D, E, K oraz PP, a także minerałów (magnez, mangan, żelazo, fosfor, potas, sód, cynk) stanowi prawdziwą bombę odżywczą dla skóry oraz włosów. Wzmacnia barierę lipidową skóry, a także dogłębnie regeneruje oraz odżywia paznokcie, włosy oraz zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki
2. przeciwstarzeniowe – skwalan, nienasycone kwasy tłuszczowe (głównie kwasy omega-6 i omega-9) oraz chlorofil wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz pomagają zwlaczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry
3. nawilżające – nienasycone kwasy tłuszczowe hamują parowanie wody ze skóry (powstrzymują transepidermalną utratę wody)
4. przeciwzapalne – duża zawartość chlorofilu oraz skwalanu sprawia, że olej awokado ma silne działanie przeciwzapalne oraz 5. antygrzybiczne, dlatego polecany jest do pielęgnacji skóry trądzikowej, z egezmą oraz z łuszczycą
5. ochronne – olej awokado bardzo łatwo wnika w najgłębsze warstwy skóry, zapewniając jej ochronę przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi, chroni przed promieniami UV
 
Zastowanie oleju awokado:
 
- jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową, kwasem hialuronowym w żelu lub innym olejem – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
- jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
- do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej awokado z innym olejem np. olejem zesłodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
- wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
- maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc. Możesz mieszać olej awokado z innymi olejami np. olejem ze słodkich migdałów lub olejem jojoba.
- zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
- jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować olej awokado również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.
 
Specyfikacja produktu:
 
Kraj pochodzenia: Kenia
Postać: gęsty olej o tzw. “zielonym zapachu”
Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje
 
Ciekawostki:
 
Olej awokado powstaje w wyniku tłoczenia na zimno miąższu dojrzałego owocu drzewa awokado, zwanego „gruszą awokado”.
Drzewo awokado, pierwotnie porastało jedynie tereny Ameryki Południowej, obecnie spotykane jest również w Hiszpanii i Izraelu
Olej awokado swoją ciemnozieloną barwę zawdzięcza dużej zawartości chlorofilu.
Informacje dodatkowe
Składniki INCI: Persea Gratissima (Avocado) Oil; (Olej Awokado nierafinowany 100%)

Napisz opinię

Imię i nazwisko:


Opinia: Uwaga: HTML nie jest interpretowany!

Ocena: Zła            Dobra

Wpisz kod w polu poniżej: